Cases

Van afstudeerder naar engineer

Customer: Opleiding werktuigbouw Hogeschool van Amsterdam

Challenge

Afstudeerders hoeven niet te wachten totdat ze hun studie hebben afgerond om alvast van de ImProvia sfeer en werkwijze te proeven. Wij bieden namelijk ook regelmatig diverse stagemogelijkheden en interessante afstudeeropdrachten aan!

Zo ook Leon Filius die zijn afstudeerproject heeft mogen volbrengen voor een pijpleiding inspectie robot. Dit afstudeerproject deed hij voor zijn opleiding Engineering, Design and Innovation (Werktuigbouw) van de Hogeschool van Amsterdam.

Solution

Leon heeft gewerkt aan het herontwerp van het klemmechanisme van de pijpleiding inspectie robot van ExRobotics. Leon heeft een mechanisme voor de robot opnieuw ontworpen. Via zijn werk en creatieve ideeën heeft hij het mechanisme geoptimaliseerd. Het is een stuk eenvoudiger geworden, wat verschillende voordelen oplevert: lichter, kleiner en goedkoper. Het mechanisme is nu eenvoudiger te assembleren en minder storing gevoelig.

Result

Vorige maand is Leon succesvol afgestudeerd voor zijn opleiding Engineering, Design and Innovation. Voor ImProvia en Leon een win-win situatie!; ImProvia profiteert van de nieuwe en creatieve ideeën van een afstudeerder en de afstudeerder heeft een mooie uitdagende opdracht om zijn ideeën om af te studeren in kwijt te kunnen. Daarnaast hebben de afstudeerders de mogelijkheid om zomogelijk hun toekomstige carrière voort te zetten in dienst bij ImProvia.

Nu is Leon sinds 1 maart in dienst bij ImProvia als
Junior Engineer. En mag hij zijn ervaring verder toepassen!

Succes Leon!

Related successes

We are keen to talk about your next success.