One Process

Als producent in de maakindustrie ben je sterk afhankelijk van techniek. Techniek moet niet alleen werken, het moet je onderscheiden van je concurrent. Want daar waar je sneller, slimmer of goedkoper kunt produceren, zit de winst.

Onze visie en aanpak om dit te bereiken hebben wij ondergebracht in het All4One concept; One Vision, One Team, One Process, One Solution. Met dit concept werken we samen met onze klanten toe naar een integrale, toekomstbestendige oplossing die het productieproces naar een hoger niveau tilt.

One Process

Ons proces is er op gericht om gezamenlijk de beste optie voor de klant te kwalificeren, te implementeren en de continuïteit te borgen. Hierbij maken we gebruik van een praktische aanpak die verder gaat dan alleen een plan.

We nemen samen met de klant een stapje terug van de casus en formuleren het échte probleem. Hierna werken we toe naar een oplossing, wat start met het helder maken van de scope en de eisen. Na deze fase, gaan we aan de slag met het genereren van concepten en daarna beproeven we deze. De concepten worden verder uitgewerkt tot een werkend ontwerp. Wanneer de beste optie is gekwalificeerd en uitgewerkt, kan deze oplossing worden geïmplementeerd. Het waarborgen van de continuïteit is daarbij erg belangrijk.

Vanaf de start is het proces beheerst en transparant. We zetten onze technische competenties multidisciplinair in, zodat we het complete traject kunnen overzien en slimme ideeën omzetten in een technische architectuur.

Een voorbeeld waaruit blijkt dat een helder proces met een goede kwalificatie essentieel is, staat hieronder.

Een klant is voor het automatiseren van een productieproces met een machinebouwer in gesprek gegaan. Deze machinebouwer heeft de klant natuurlijk bevraagd om eisen, raakvlakken en planning alvorens een machine geleverd werd. Gaandeweg blijkt dat de machinebouwer onvoldoende heeft gekeken naar het échte probleem, de business case en het doel van de klant. Uiteraard werkt deze machine, maar het heeft niet de specificaties die de klant nodig heeft en de oplossing draagt onvoldoende bij aan de bedrijfsdoelstellingen van de klant. Wij hebben het vervolg mogen oppakken. Aan de hand van ons proces hebben we samen met de klant toegewerkt naar een oplossing met meer flexibiliteit, minder kosten en hogere output.

Bovenstaande casus geeft weer hoe belangrijk een goede kwalificatie is. Met een goede kwalificatie was het échte probleem helder geweest, waren de juiste eisen goed geformuleerd, had de business case sluitend geweest en had de klant de beste optie voor zijn probleem gekregen.

Benieuwd hoe we met onze visie en aanpak uw productieproces kunnen optimaliseren? Neem dan contact op met André, hij vertelt er graag meer over.

Neem contact op met Andre

 

Reader Interactions