One Solution

Als producent in de maakindustrie ben je sterk afhankelijk van techniek. Techniek moet niet alleen werken, het moet je onderscheiden van je concurrent. Want daar waar je sneller, slimmer of goedkoper kunt produceren, zit de winst.

Onze visie en aanpak om dit te bereiken hebben wij ondergebracht in het All4One concept; One Vision, One Team, One Process, One Solution. Met dit concept werken we samen met klanten toe naar een integrale, toekomstbestendige oplossing die het productieproces naar een hoger niveau tilt.

One Solution

Kenmerkend voor die oplossing is dat het invulling geeft aan het échte probleem. Wij werken dan ook niet direct een volledig ontwerp uit om de initiële vraag te beantwoorden. We kijken samen met de klant naar het échte probleem en kwalificeren de beste optie. Zo komen wij tot een fit-for-purpose oplossing die de klant nodig heeft, niet perse waar de klant initieel om heeft gevraagd.

Wij werken vanuit de overtuiging dat de oplossing nooit op zichzelf staat, maar onderdeel is van een productiesysteem en een organisatie. Na het kwalificeren van de beste optie, is een gedegen implementatie van de oplossing in het productiesysteem en de bedrijfsvoering een essentieel aspect van ‘One Solution’.

Er is geen standaardoplossing in ons werk. Wij creëren maatwerk met beproefde, maar actuele technieken. Want elk productiesysteem, elke  vraagstelling en elke klant is anders. Wij zoeken de beste oplossing, elke keer opnieuw.

We laten dit graag zien met onderstaand voorbeeld.

Een van onze klanten gebruikt in zijn proces kratten voor het verzamelen van productieafval. Eenmaal gevuld, wegen de kratten meer dan 15 kg en dienen ze geleegd te worden op een transportband richting de maalmolen. Nu gebeurt dat handmatig. De klant vroeg om een systeem dat geautomatiseerd de kratten op de transportband richting de maalmolen kon legen. Zelf dacht deze klant aan een hefsysteem.  We hebben onze expertise ingezet om samen met de klant dieper in te gaan om het vraagstuk. De situatie en het probleem zijn nog eens bekeken. Op die manier zijn we tot een hele andere oplossingsrichting gekomen. Deze oplossing bleek goedkoper, veiliger en functioneler te zijn. Ook kon de oplossing naadloos geïntegreerd worden in het productieproces. Uiteindelijk bleek dit stukje maatwerk de echte oplossing te zijn die optimaal bij het proces van de klant past, maar anders was dan de initiële vraag van de klant.

Het zoeken van de juiste oplossing, begint dus bij een heldere probleemdefinitie, vervolgens een onafhankelijke zoektocht naar de beste optie. Daarbij is het belangrijk om het gehele proces vooral samen met de klant uit te voeren en gebruik te maken van ieder zijn expertise.

Op die manier vinden we toekomstbestendige, duurzame en vooral integrale oplossingen die uw productieprocessen écht verbeteren. Benieuwd hoe we met onze visie en aanpak uw productieproces kunnen optimaliseren? Neem dan contact op met André, hij vertelt er graag meer over.

Neem contact op met Andre

 

Reader Interactions